Nume:
CMI Dr. Penisoara Nerina - Rivona
E-mail:
rivonacmi@yahoo.com
Telefon:
0724 409 439
Adresa:
Comuna Grinties, Soseaua Principala, Jud. Neamt.

CMI Dr. Penisoara Nerina - Rivona
Terapii Alternative la Practica Medicală

Terapie Bowen, Reiki, Eliberarea Tensiunii Interioare, Acupunctură, Homeopatie, Reflexoterapie, Naturopatie, Hidroterapie, Fizioterapie, Antropozofie, Ayurveda, Practici de îngrijire a sănătăţii bazate pe comunicare, Astrologie medicală, Practici tradiţionale,Masaj terapeutic, Medicină tradiţională chineză (TCM),Su Jok.

Detalii

CMI DR. Penisoara Rivona răspunde tuturor problemelor de sănătate ale pacienţilor lor utilizând cu eficienţă resursele disponibile. Pentru a obţine acest lucru ei utilizează auditul clinic, ghidurile şi dovezile ştiinţifice, fiind de asemenea capabili să analizeze eficacitatea activităţii lor. Acesta utilizează atât expertiza clinică individuală, cât şi cea mai bună evidenţă externă disponibilă, numai una singură nefiind suficient. Cabinetul medicina de familie individual al Dr. Rivona Penisoara, asigura servicii complete de asistenta medicala primara oferite celor inscrisi pe listele de medic de familie.

Medicii de familie sunt medici specialişti educaţi în conformitate cu caracteristicile disciplinei. Ei sunt medici personali, în principal responsabili pentru asigurarea de îngrijiri continue şi comprehensive oricărei persoane care necesită asistenţă medicală, fără deosebire de vârstă, sex şi boală. Ei îngrijesc persoana în contextul familial, comunitar şi cultural al acesteia, respectând autonomia pacienţilor lor. Medicii de familie au responsabilitate profesională faţă de comunitate. În procesul de management al bolii, ei integrează factori fizici, psihologici, sociali, culturali şi existenţiali, folosind cunoştinţele şi încrederea născute din contactele repetate. Medicii de familie îşi exercită rolul profesional promovând sănătatea, prevenind îmbolnăvirea şi furnizând tratament curativ sau paliativ. Acest lucru se întâmplă fie direct, fie prin intermediul altor servicii, potrivit nevoilor de sănătate şi resurselor disponibile în comunitatea pe care o servesc, asistând pacienţii în accesarea acestor servicii. Ei trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru dezvoltarea şi menţinerea abilităţilor lor, a echilibrului şi a valorilor personale pentru o asistenţă medicală efectivă şi sigură.

Cabinetul Dr. Rivona Penisoara este orientat către individ, familia sa şi comunitate; asigură continuitatea îngrijirilor şi administrează probleme acute şi cronice de sănătate care adesea sunt influenţate de mediul cultural, social, psihosocial, existenţial şi fizic, avand un sistem unic de consultare, valoarea sa de bază fiind relaţia interpersonală.

Homeopatia este o metoda de tratament care stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului, folosind medicamente preparate din substante de origine minerala, vegetala si animala preparate prin procese specifice in laboratoare farmaceutice specializate si care trateaza organismul ca un intreg. Aceste medicamente se numesc remedii homeopate si ele sunt lipsite de toxicitate, nu au reactii adverse si nu dau dependenta. Homeopatia ia in considerare totalitatea caracteristicilor individuale ale pacientului analizand simptomele bolii in contextul starii generale a organismului, in acord cu reactivitatea simptomelor  cu expunerea la temperaturi extreme (inclusiv, schimbarile vremii), modificarea apetitului sau a senzatiei de sete.

Avantajele Homeopatiei:

  • Se folosesc cantitati foarte mici de medicamente, ceea ce insemna lipsa toxicitatii asupra organismului;
  • Tratamentul este personalizat (pentru aceasi boala, fiecare pacient primeste remedii diferite);
  • In cazul femeilor insarcinate, remediile homeopate sunt recomandate, stiind fiind faptul ca multe din medicametele alopate sunt contraindicate in timpul sarcinii;
  • Orice boala poate fi abordata homeopat, fie ea acuta sau cronica;
  • Se adreseaza tuturor grupelor de varsta.

Efectul terapeutic al homeopatiei este unul complex, care se exercita asupra intregului organism, imabunatatind starea de sanatate fizica, mentala si emotionala. Tratamentul homeopat nu exclude tratamentul alopat, cele doua tipuri de terapii se pot asocia in multe din cazuri medicale.

Terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in varsta. Ofera alinare sportivilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu nevoi speciale.Se adreseaza organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental si emotional si da rezultate in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice. Are un efect de relaxare foarte profunda, la nivelul intregului corp si faciliteaza declansarea mecanismului de auto-vindecare. Cu toate acestea, nu este nevoie sa fiti bolnavi sau sa va doara ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament Bowen! Preventia este mai buna decat tratarea – toata lumea se simte mai bine cu Bowen! Nu exista, practic, contraindicatii si nici nu poate face nici un rau! Doar cateva dintre afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:

- Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc;

- Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc;

- Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine;

- Dezechilibre hormonale si emotionale;

- Stres si oboseala cronica;

- Migrene si dureri de cap;

- Afectiuni respiratorii, bronsite si astm;

- Boli ale sistemului imunitar;

- Sechele dupa accidente vasculare;

- Alergii, rinite.

Reflexoterapia este o foarte buna metoda de prevenire si tratare a unor tulburari sau afectiuni. La extremitatile corpului - talpi, palme, nas, urechi - sunt terminatii nervoase si zone reflexe ale organelor din corp. Tehnicile de reflexoterapie au la baza principii asemanatoare cu acupunctura si presopunctura - stimularea unor puncte reflexogene. Prin reflexoterapie se pot elimina toxinele din organism si debloca circuitul energetic in corp.

Masarea unor puncte de pe talpi - reflexoterapia plantara - si picioare in scopuri terapeutice este o practica straveche, a carei origini se pierde in antichitate. Masajul talpilor - reflexoterapia plantara - este folosit astazi in multe tari occidentale in scop terapeutic. Punctele reflexe se maseaza cateva minute pana la disparitia durerii locale si a granulatiilor de sub piele. Aceste manevre imbunatatesc circulatia sangvina si limfatica obtinandu-se, pe cale reflexa, chiar si normalizarea functiei organului caruia ii corespunde punctul masat.

Tehnica Rejuvance este o metoda manuala, complet naturala de tratament facial, ce se bazeaza pe principiile fiziologice ale corpului si astfel incurajaza structurile fetei sa-si recapete vitalitatea. Nu se folosesc seruri, creme sau electricitate. Reintinereste si improspateaza fata, conferind simultan si o relaxare totala a corpului, o senzatie intensa de euforie, asociata cu starea de bine. Miscarile Rejuvance sunt delicate si usoare. Aceste miscari specifice se adreseaza tuturor tesuturilor moi ale fetei, superficiale sau de adancime (piele, tesut conjunctiv si muschi), restabilind fluxul normal al nutrientilor, eliberand aderentele si conferind elasticitate pielii si tonus muschilor. Rezultatul final dupa un tratament complet Rejuvance: ridurile superficiale si cearcanele dispar, ridurile profunde se amelioreaza considerabil, iar intreaga fata pare intinerita cu 10 ani, datorita tonifierii muschilor si a hidratarii tesuturilor.

Servicii

- Vizite cabinet;

- Ecografie generală;

- Consultatii de medicina de familie;

- Tratamente;

- Urmarire sarcina si lehuzie;

- Preventie;

- Vaccinari adulti si copii;

- Deplasare domiciliu.

Oferte speciale

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro