Nume: |
Parvulescu Valeriu Tehnician Nutritionist - Gorj |
E-mail: |
vali.pirvulescu@gmail.com |
Telefon: |
0757 570 479 |
Adresa: |
Targu Jiu, Str. 14 Octombrie, Nr. 125, Jud. Gorj. |
Schimbarea stilului de viaţă, Terapie Gerson T.BI.GU, Terapie macrobiotică, Megavitamine, Terapie prin post, Tratament ecologic, Managementul stresului şi schimbării, Suplimente alimentare.
Parvulescu Valeriu tehnician nutritionist, vine în întâmpinarea nevoilor dvs nutriționale acoperind o plajă largă de servicii de nutriție disponibile într-un cadru optim pentru reeducare alimentară și bucuria de a trăi un stil de viață sănătos.
Un stil de viaţă sănătos trebuie să fie bazat pe următoarele aspecte: o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, însoţită de obiceiul de a practica activităţi fizice, alături de bunăstare emoţională şi spirituală şi de combaterea factorilor de risc care periclitează sănătatea. Neglijarea acestor reguli de bază, în combinaţie cu practicarea unor obiceiuri nesănătoase, precum fumatul, consumul regulat de alcool, abuzul de droguri sau medicamente, conduce la un stil de viaţă nesănătos. Obiceiurile alimentare şi modificarea stilului de viaţă pot ameninţa sănătatea oamenilor, de aceea menţinerea unei stări corecte de nutriţie este crucială.
Ca urmare a ritmului de viaţă alert şi stresant, asociat cu o alimentaţie neglijentă, plină de chimicale şi lipsită de nutrienţi, tot mai mulţi oameni ajung să sufere de diverse boli cronice sau acute, de dureri sau de depresie. Obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă sunt elemente esenţiale în definirea şi păstrarea echilibrului alimentar. Obiceiurile alimentare, atât individuale, cât şi ale unei populaţii, depind de mai mulţi factori: culturali, sociali, economici.
Menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale este principalul scop al unei diete sănătoase, care trebuie să fie însoţită şi de un stil de viaţă activ. Sunt recomandate minimum 30 de minute de exerciţii fizice pe zi sau 150 de minute pe săptămână, dar creşterea timpului sau a intensităţii acestora sunt de preferat. Se încearcă reducerea timpului petrecut în faţa calculatorului sau a televizorului, cu creşterea timpului petrecut în aer liber sau în mişcare. Renunţarea la obiceiurile dăunătoare, precum fumatul sau consumul în exces al băuturilor alcoolice, este, de asemenea, foarte importantă.
Corpul uman are nevoie de mişcare, lipsa acesteia ducând, pe termen scurt şi lung, la o multitudine de probleme. Exerciţiul fizic ne ajută să ne menţinem în formă inima şi sistemul circulator, dar şi plămânii, să ne protejăm articulaţiile dezvoltând musculatura sau să ardem caloriile în exces. Un alt beneficiu este eliberarea de endorfine, care, printre multe altele, reduc percepţia durerii. Starea generală de bine şi reducerea riscului de depresie sunt induse şi de întărirea respectului de sine sau de socializare. În linii mari, ar trebui să facem mişcare circa 30 de minute în fiecare zi.
Alimentaţia este esenţială, rolul ei în traiul de zi cu zi s-a amplificat de-a lungul timpului, iar dacă în trecut aceasta era un mod de a asigura supravieţuirea, astăzi a depăşit cu siguranţă acest statut, având un obiectiv mult mai amplu, care cuprinde mai multe aspecte ale existenţei. Una dintre aceste funcţii este asigurarea şi menţinerea stării de sănătate, a echilibrului dintre aportul nutriţional şi nevoile energetice ale organismului de-a lungul tuturor etapelor parcurse de acesta şi în strânsă relaţie cu activitatea fizică. De multe ori, echilibrul respectiv nu este respectat, aportul nutriţional fiind ori prea mare, ori prea mic.
În timp, alimentaţia zilnică a început să conţină cantităţi tot mai mari de produse rafinate şi concentrate, cu o densitate nutriţională şi energetică mărită. Se constată o tendinţă descrescătoare în utilizarea de surse de hrană vegetală şi animală în alimentaţia zilnică a omului modern, fapt care poate determina dezvoltarea unor deficite cronice de nutrienţi.
O alimentaţie sănătoasă permite creşterea şi dezvoltarea armonioasă a copilului, menţinerea sănătăţii, activităţii, creativităţii adultului, supravieţuirea vârstnicului şi scăderea riscului de boli cronice care se produc în relaţie cu alimentaţia. Aceasta trebuie să asigure aportul unei cantităţi suficiente de macro- şi micronutrienţi, pentru a face faţă necesităţilor fiziologice ale organismului, care diferă pentru fiecare individ în parte, în funcţie de sex, vârstă, stare fiziologică, activitatea fizică şi de metabolism.
Prin dietă sănătoasă se înţelege un aport scăzut de grăsimi saturate şi de tip trans şi unul crescut de fructe, fibre şi legume. Acest lucru este greu de realizat, deoarece alimentele bogate în grăsimi sunt mult mai uşor de procurat şi mai ieftine faţă de fructe şi legume. O alimentaţie sănătoasă trebuie să fie variată, echilibrată, adecvată activităţii fizice, vârstei şi sexului individului şi însoţită de adoptarea unui stil de viaţă sănătos.
Servicii oferite:
- Consiliere în adoptarea unui stil sănătos şi prevenirea bolilor cronice (obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare, cancer etc);
- Diete pentru scădere sau creștere în greutate;
- Diete pentru grupe specifice de vârstă: copii, adolescenţi, adulți, vârstnici;
- Diete pentru gravide, proaspete mămici, vegetarieni, vegani, sportivi;
- Diete specifice diverselor patologii: obezitate, diabet zaharat, alergii, dislipidemii, tulburări metabolice (intoleranţă la gluten, la lactoză), cancer, sindromul ovarelor polichistice, probleme digestive etc.;
- Detoxifiere – program;
- Programe specializate pentru: imunitate, frumusețe și păstrarea vitalității ș.a.