Partenerii portalului nostru sunt specializati in:Terapiile alternative, Terapiile naturiste, Terapiile prin atingere, Terapiile prin mișcare, Acupunctură, Aromoterapie, Astrologie medicală, Chi Kung (Qi Gong), Cristaloterapie, Cromoterapie, Falun Gong, Fitoterapie, Masaj Tuina, Meloterapie, Presopunctură, Radiestezie (Inforenergetică), Reflexoterapie, Reiki, Rețea Hartmann, Taijiquan, Tehnică radiantă, Balneofizioterapie, Dietoterapie, Homeopatie, Psihoterapie, Sahaja Yoga, Terapia Bowen, Masaj Facial, Masaj de relaxare, Masajul cu miere, Reflexoterapie, Masajul pe scaun, Masaj terapeutic, Masaj anticelulitic, Masaj sportiv, Drenaj limfatic, Masaj cu bete de bambus, Masaj cu pietre fierbinti, Terapie craniosacrala

AYURVEDA în afecţiunile de prostată

AYURVEDA în afecţiunile de prostată

AYURVEDA se bazează pe legătura dintre procesele fiziologice organice, alimentație și factorii de mediu și reprezintă o sinteză a cunoștințelor adunate din generație în generație, în realitate o asociere între tradiţii şi rigurozitatea ştiinţifică, realizată prin studii controlate de farmacocinetică, farmacodinamie, farmacotoxicologie, cu teste clinice dar şi cu o relevantă susținere statistică.

Remediile ayurvedice, produse exclusiv naturale din plante recoltate din zone nepoluate chimic sau radioactiv, își instalează efectul blând, lent, fiziologic şi fără reacţii nocive – alergice, toxice, de intoleranță – sau nenocive, dar nedorite (neplăcute).

Prostatita şi hipertrofia de prostată

Infecţia acută de prostată (prostatita) este provocată în general de bacterii, cel mai frecvent de Escherichia colli (colibaciloza). În adenomul de prostată se practică în primul rând decongestionarea zonei pelviene prin măsuri igieno-dietetice, ca: repaus, evitarea eforturilor fizice, a constipației și a retenţiei de urină. În caz de poliurie, se recomandă băi calde (40 de grade) de șezut, se evită băututrile alcoolice, condimentele, ciocolata, statul prelungit pe scaun, toate aceste măsuri tinzând să realizeze distensia prostatei. În adenomul de prostată apar dificultăţi în golirea vezicii urinare, senzaţia de neputinţă a emisiei de urină în totalitate, precum şi micţiuni frecvente, mai ales noaptea, cu doar câteva picături. În acest stadiu, o ameliorare se obţine cu un regim alimentar vegetarian, fără sare, condimente, alcool, cafea. Se recomandă antiinflamatoare, dar, pentru evitarea intervenţiei chirurgicale şi pentru un efect imediat, produsul Prostatosalm, 1-2 tablete de 3 ori pe zi. Acesta reprezintă un tratament în urma căruia dispar senzaţiile de arsură la urinare, descreşte frecvenţa micţiunilor şi chiar dispariţia microorganismelor patogene din urină. Tratamentul durează minim 30 de zile, dar pentru evitarea unei reveniri, se recomandă o cură de 2 – 3 luni.

Din arsenalul remediilor ayurvedice pentru tratarea afecţiunilor prostatei, Prostatosalm reprezintă un preparat cu rezultate certe, verificate prin studii controlate clinic. Este un remediu funcţional care protejează şi reglează funcţiile prostatei, având un efect antiinflamator concomitent şi asupra rinichiului şi căilor urinare. Compuşii bioactivi din plante conferă o remarcabilă acţiune antibacteriană, inclusiv în cazul infecţiilor cu Micrococcus pyogenes aureus. Este indicat în hipertrofii şi adenom de prostată, în tulburări de micţiune consecutiv infecţiilor şi inflamaţiilor prostatei, în litiaze renale, cistite, uretrite.

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro