Nume:
Terapeut Bowen și practician Rejuvance - Barbulescu Bogdan Constantin - Sector 3
E-mail:
bbogdan1983@yahoo.com
Telefon:
0722 555 460
Adresa:
Bucuresti, Policlinica Titan, Sector 3.
Facebook

Terapeut Bowen și practician Rejuvance - Barbulescu Bogdan Constantin - Sector 3
Practici Herbalistice Bucuresti Sector 3

Terapie Bowen, Reiki, Eliberarea Tensiunii Interioare, Acupunctură, Homeopatie, Reflexoterapie, Reconectare, Hidroterapie, Fizioterapie, Antropozofie, Ayurveda, Practici de îngrijire a sănătăţii bazate pe comunicare, Astrologie medicală, Practici tradiţionale.

Detalii

Terapeut Barbulescu Bogdan Constantin  este detinator al diplomei in TEHNICA BOWEN, care  reprezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie. Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.

Miscarile Bowen activeaza urmatoarele mecanisme de auto-vindecare:

Reflexul de contractie - Majoritatea miscarilor se realizeaza la origine, pe insertia sau pe corpul muschilor, unde sunt localizati receptorii celulelor Golgi, informand sistemul nervos despre starea de tensiune, alungirea sau contractia tesutului musculotendinos. Acesti receptori sunt stimulati in timpul miscarilor de “solicitare” si “rolare” ale tehnicii Bowen. In cazul unui circuit durere – muschi – spasm, putem intrerupe acest cerc vicios prin schimbarea stimulilor primiti de sistemul nervos.

Proprioreceptorii articulatiilor - Toate miscarile executate in jurul unei articulatii afecteaza direct articulatia, capsula si ligamentele, care sunt puternic inervate cu proprioreceptori. Si in acest caz, stimulii vor fi primiti de catre sistemul nervos, invitand la normalizarea functionarii articulatiei, fara a fi nevoie de o manipulare in forta.

Fascia - Fiecare miscare Bowen este efectuata la nivelul superficial al fasciei si afecteaza relatia dintre fascie si nervii, muschii sau tendoanele ce sunt mobilizate. Fascia joaca un rol important in coordonarea musculara, aliniamentul postural si integritatea structurala si functionala. In urma unui traumatism, toate acestea vor fi afectate in mod negativ, deoarece fascia va deveni rigida, contractata, torsionata si deshidratata, asa cum demonstreaza lucrarile Idei Rolf si a multor altor osteopati. Ca rezultat direct al unei sedinte Bowen, se observa adesea slabirea aderentei, inmuierea tesutului afectat si imbunatatirea posturii si a mobilitatii, fara mobilizare fortata sau intindere.

Re-echilibrarea sistemului nervos vegetativ - Se pare ca Tehnica Bowen are cel mai important si profund efect in aceasta zona, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controleaza peste 80% din functiile corpului si este foarte susceptibil la factorii externi de stress. Majoritatea oamenilor, traiesc astazi intr-o constanta stare de stress si hipestimulare simpatica a SNV. Vindecarea are loc atunci cand SNV trece de la dominanta simpatica la cea parasimpatica. Tehnica Bowen activeaza, ca un catalizator pentru aceasta schimbare; in timpul sedintelor, pacientii adesea adorm sau cad intr-o stare de profunda relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Aceasta indica trecerea catre dominanta parasimpatica, cu reducerea stressului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce, doar dupa cateva sedinte Bowen, se reactiveaza frecvent procesul de insanatosire, atunci cand convalescenta in urma traumelor, bolilor sau interventilor chirurgicale stagneaza, sau se afla in stadiu de platou.

Punctele Trigger - Multe din miscarile Bowen se suprapun sau coincid cu localizarea punctelor Trigger. Prin eliminarea acestor puncte Trigger, se inlatura senzatia de durere si se amelioreaza mobilitatea articulatiilor si co-ordonarea musculara.

Tehnica Rejuvance este o metoda manuala, complet naturala de tratament facial, ce se bazeaza pe principiile fiziologice ale corpului si astfel incurajaza structurile fetei sa-si recapete vitalitatea. Nu se folosesc seruri, creme sau electricitate. Reintinereste si improspateaza fata, conferind simultan si o relaxare totala a corpului, o senzatie intensa de euforie, asociata cu starea de bine. Miscarile Rejuvance sunt delicate si usoare. Aceste miscari specifice se adreseaza tuturor tesuturilor moi ale fetei, superficiale sau de adancime (piele, tesut conjunctiv si muschi), restabilind fluxul normal al nutrientilor, eliberand aderentele si conferind elasticitate pielii si tonus muschilor. Rezultatul final dupa un tratament complet Rejuvance: ridurile superficiale si cearcanele dispar, ridurile profunde se amelioreaza considerabil, iar intreaga fata pare intinerita cu 10 ani, datorita tonifierii muschilor si a hidratarii tesuturilor.

Terapeut Barbulescu Bogdan Constantin ofera servicii si la domiciliul clientilor la cerere, toate programarile fiind facute telefonic.

Servicii

Afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:

- Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc)
- Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc)
- nfertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine,
- Dezechilibre hormonale si emotionale,
- Stres si oboseala cronica,
- Migrene si dureri de cap,
- Afectiuni respiratorii, bronsite si astm,
- Boli ale sistemului imunitar,
- Sechele dupa accidente vasculare,
- Alergii, rinite,
- Enuresis (incontinenta nocturna la copii),
- Afectiuni neurologice.

Galerie foto

Terapeut Bowen și practician Rejuvance - Barbulescu Bogdan Constantin - Sector 3
Terapeut Bowen și practician Rejuvance - Barbulescu Bogdan Constantin - Sector 3
Terapeut Bowen și practician Rejuvance - Barbulescu Bogdan Constantin - Sector 3
Terapeut Bowen și practician Rejuvance - Barbulescu Bogdan Constantin - Sector 3

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro