Nume:
Terapeut Bowen și Reiki - Mirela Melencu
E-mail:
milusza@yahoo.com
Telefon:
0723 472 208
Adresa:
Targu Jiu, Str. Unirii, Nr. 6, Bloc 6, Scara 1, Ap. 1 Jud. Gorj.
Facebook

Terapeut Bowen și Reiki - Mirela Melencu
Terapii Alternative la Practica Medicală

Terapie Bowen, Reiki, Eliberarea Tensiunii Interioare, Acupunctură, Homeopatie, Reflexoterapie, Naturopatie, Hidroterapie, Fizioterapie, Antropozofie, Ayurveda, Practici de îngrijire a sănătăţii bazate pe comunicare, Astrologie medicală, Practici tradiţionale,Masaj terapeutic, Medicină tradiţională chineză (TCM),Su Jok.

Detalii

Terapeut Mirela Melencu are competențe în terapia energetică (Reiki, karuna, etc. ) Emmett  și Bowen care reprezintă unele dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente în lume, în prezent. Se bazează pe teoria conform căreia, odată ce s-a realizat relaxarea totală a corpului, se activează abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului și a minții, prin readucerea acestora la echilibru și armonie. Combinând aceste tehnici se obține o formulă unică de re-echilibrare neuro-musculară. Se lucrează atât pe sistemul nervos, la nivel structural și muscular, cât și prin sistemul circulator și limfatic. Sunt recunoscute pentru eficientă lor în tratarea afecțiunilor interne și reducerea duratei convalescente. Fiecare tehnică în parte este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă și nici nu este similară nici unei alte modalități de abordare fizică:

- Deplasările osoase se re-aliniază - deși nu se execută nici o manipulare a articulațiilor sau oaselor, ca în chiropractie. 

- Tensiunile musculare și încordările se elimina, iar circuitul limfatic normal se restabilește - deși nu se masează mușchii, ca în masajul terapeutic. 

- Meridianele energetice se restabilesc imediat - deși practica nu se bazează pe meridiane și nu se aseamănă nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.

Echilibrul psihic se normalizează și se simte o relaxare sufletească care ajută la insănătoșirea rapidă a pacientului. Prin cursurile și inițierile pe care le face, ajută oamenii să-și descopere abilitățile de vindecare care există în fiecare om și să le perfecționeze.

Tehnica Bowen are cel mai important și profund efect în această zona, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controlează peste 80% din funcțiile corpului și este foarte susceptibil la factorii externi de stres. Majoritatea oamenilor, trăiesc astăzi într-o constanta stare de stres și hiperstimulare simpatică a SNV. Vindecarea are loc atunci când SNV trece de la dominantă simpatică la cea parasimpatică. Tehnica Bowen activează, ca un catalizator pentru această schimbare; în timpul ședințelor, pacienții adesea adorm sau cad într-o stare de profundă relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Această indică trecerea către dominanta parasimpatică, cu reducerea stresului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce, doar după câteva ședințe Bowen, se reactivează frecvent procesul de însănătoșire, atunci când convalescența în urma traumelor, bolilor sau intervențiilor chirurgicale stagnează, sau se află în stadiu de platou.

Terapia Bowen, fondată în anii 1950 de australianul Tom Bowen, este o tehnică non-invazivă care stimulează funcționarea normală a tuturor sistemelor din organismul uman, lucrând atât prin sistemul nervos cât și prin sistemul circulator și limfatic. Mesajele sunt transmise prin mișcări delicate efectuatate de terapeut cu degetele pe anumite puncte specifice (pe mușchi și țesut conjunctiv), prin intermediul sistemului nervos, recuperand memoria celulară a unei stări ideale de relaxare și echilibru a organismului. Rezultatele pot fi spectaculoase chiar de la prima ședința. Frecvența ședințelor Bowen este de 1 pe săptămâna întrucât procesul de auto-vindecare continuă pe parcursul a 2-4 zile după tratament iar apoi corpul are nevoie de o pauză pentru a-și reface resursele.

Terapia Reiki - Reiki este numele dat unui sistem simplu, dar profund de vindecare naturală a trupului şi minţii, descoperit și dezvoltat de către dr. Mikao Usui, din Japonia, la începutul secolului XX. Reiki reprezintă o tehnică japoneză de vindecare, cu palmele aplicate pe corp, foarte sigură, plăcută, neagresivă și care utilizează energia vitală pentru a trata durerile fizice, fără să apeleze la presare, manipulare sau masaj. Este un sistem folosit pentru redarea echilibrului, pentru refacerea și armonizarea tuturor dimensiunilor ființei: trup, minte, emoții și spirit. Prin simplă aplicare a palmelor pe locurile dureroase se pot reduce durerile sau chiar vindecă anumite afecțiuni de ordin fizic și mental-emoțional. Tratamentele sunt blânde, fără contraindicații, pacientul va fi complet îmbrăcât într-o ținută lejeră. Tratamentele reiki oferă o stare de armonie, echilibru și pace interioară, stări menite să asigure o relaxare profundă spre eliminarea durerilor sau vindecarea totală a diverselor afecțiuni fizice, mentale sau sufletești.Principiul de bază al acestei terapii este că energia poate fi direcționată pentru a susține forța naturală a corpului de a se vindecă. Reiki este foarte util în durerilor de cap, spate, brațe, genunchi, a durerilor de mușchi, oase și articulații. Tratamentele reiki sunt deasemenea de ajutor în tratarea diverselor afecțiuni ale organelor interne și a glandelor. De ajutor în combaterea stărilor de anxietate și depresie, în eliminarea energiilor negative. Este o terapie complementară  recunoscută de către O.M.S și Ministerul Sănătății. Reiki se poate transmite și la distanță cu aceleași efecte benefice.

Tehnică Emmett este o terapie unică pentru corp creată de Ross Emmett. Este o terapie de eliberare musculară uimitor de blândă și simplă, care este utilizată pentru a ușura durerea și disconfortul, pentru a mări mișcarea și a îmbunătăți calitatea vieții. Funcționează la fel de bine atât pe oameni, cât și pe animale. Tehnică Emmett este o înțelegere a răspunsului organismului la atingerea ușoară. S-a constat că organismul reacționează într-un mod similar că și funcționarea unui ecran tactil. Senzorii mici permit accesul la creier prin atingerea terapeutului. Aceste puncte au capacitatea de a resetă programul din memorie și de a crea o acțiune eficientă a mușchilor prin recalibrarea memoriei. Această tehnică ușoară de eliberare a mușchilor poate crește agilitatea, îmbunătăți performanța și ajută la relaxarea câinilor , ceea ce poate duce la o mai bună calitate a vieții. Simptomele care pot fi ameliorate:

- Ranie datorată sportului sau accidentelor ;

- Mers stângaci/ dezechilibrat ;

- Tensionare ham ;

- Probleme de coloana (hernie de disc, discopatie, osteoartrită, etc);

- Mișcari restricționate ;

- Performanță slabă ;

- Schimbări de comportament.

Servicii

Aceste terapii sunt potrivite și folositoare oricui, de la nou-născuți la persoane în vârstă. Oferă alinare sportivilor, femeilor însărcinate și persoanelor cu nevoi speciale. Se adresează organismului la toate nivelele:fizic, chimic, mental și emoțional și dă rezultate în tratarea afecțiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice. Are un efect de relaxare foarte profundă, la nivelul întregului corp și facilitează declanșarea mecanismului de auto-vindecare. Cu toate acestea, nu este nevoie să fiți bolnavi sau să va doară ceva pentru a beneficia de pe urmă unui tratament ! Prevenția este mai bună decât tratarea – toată lumea se simte mai bine cu aceste terapii. Nu există, practic, contraindicații și nici nu pot face nici un rău! Doar câteva dintre afecțiunile în care aceste tehnici și-au dovedit eficacitatea sunt:

- Probleme scheleto-musculare și articulare (accidentări sportive, sciatică, umăr înțepenit, probleme la genunchi, luxații ale gleznei, restricție de mișcare a gâtului, dureri de spate, boli profesionale, etc;

- Afecțiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliară, stomac și intestine, etc;

- Infertilitate, chisturi ovariene și fibroame uterine;

- Dezechilibre hormonale și emoționale;

- Stres și oboseală cronică;

- Depresie și atacuri de panică

- Migrene și dureri de cap;

- Afecțiuni respiratorii, bronșite și astm;

- Boli ale sistemului imunitar;

- Sechele după accidente vasculare;

- Alergii, rinite;

- Enuresis (incontinență nocturnă la copii);

- Afecțiuni neurologice.

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro