Nume:
Terapeut Bowen Campeanu Gabriela
E-mail:
gabriela9campeanu@gmail.com
Telefon:
0744 630 702
Adresa:
Loc. Sanmartin, Oradea.
Facebook

Terapeut Bowen Campeanu Gabriela
Terapii Alternative la Practica Medicală

Terapie Bowen, Reiki, Eliberarea Tensiunii Interioare, Acupunctură, Homeopatie, Reflexoterapie, Naturopatie, Hidroterapie, Fizioterapie, Antropozofie, Ayurveda, Practici de îngrijire a sănătăţii bazate pe comunicare, Astrologie medicală, Practici tradiţionale,Masaj terapeutic, Medicină tradiţională chineză (TCM),Su Jok.

Detalii

Terapeut Campeanu Gabriela este detinator al diplomei in TEHNICA BOWEN, care  reprezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie. Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei. Miscarile Bowen activeaza urmatoarele mecanisme de auto-vindecare:

Reflexul de contractie - Majoritatea miscarilor se realizeaza la origine, pe insertia sau pe corpul muschilor, unde sunt localizati receptorii celulelor Golgi, informand sistemul nervos despre starea de tensiune, alungirea sau contractia tesutului musculotendinos. Acesti receptori sunt stimulati in timpul miscarilor de “solicitare” si “rolare” ale tehnicii Bowen. In cazul unui circuit durere – muschi – spasm, putem intrerupe acest cerc vicios prin schimbarea stimulilor primiti de sistemul nervos.

Proprioreceptorii articulatiilor - Toate miscarile executate in jurul unei articulatii afecteaza direct articulatia, capsula si ligamentele, care sunt puternic inervate cu proprioreceptori. Si in acest caz, stimulii vor fi primiti de catre sistemul nervos, invitand la normalizarea functionarii articulatiei, fara a fi nevoie de o manipulare in forta.

Fascia - Fiecare miscare Bowen este efectuata la nivelul superficial al fasciei si afecteaza relatia dintre fascie si nervii, muschii sau tendoanele ce sunt mobilizate. Fascia joaca un rol important in coordonarea musculara, aliniamentul postural si integritatea structurala si functionala. In urma unui traumatism, toate acestea vor fi afectate in mod negativ, deoarece fascia va deveni rigida, contractata, torsionata si deshidratata, asa cum demonstreaza lucrarile Idei Rolf si a multor altor osteopati. Ca rezultat direct al unei sedinte Bowen, se observa adesea slabirea aderentei, inmuierea tesutului afectat si imbunatatirea posturii si a mobilitatii, fara mobilizare fortata sau intindere.

Re-echilibrarea sistemului nervos vegetativ - Se pare ca Tehnica Bowen are cel mai important si profund efect in aceasta zona, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controleaza peste 80% din functiile corpului si este foarte susceptibil la factorii externi de stress. Majoritatea oamenilor, traiesc astazi intr-o constanta stare de stress si hipestimulare simpatica a SNV. Vindecarea are loc atunci cand SNV trece de la dominanta simpatica la cea parasimpatica. Tehnica Bowen activeaza, ca un catalizator pentru aceasta schimbare; in timpul sedintelor, pacientii adesea adorm sau cad intr-o stare de profunda relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Aceasta indica trecerea catre dominanta parasimpatica, cu reducerea stressului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce, doar dupa cateva sedinte Bowen, se reactiveaza frecvent procesul de insanatosire, atunci cand convalescenta in urma traumelor, bolilor sau interventilor chirurgicale stagneaza, sau se afla in stadiu de platou.

Punctele Trigger - Multe din miscarile Bowen se suprapun sau coincid cu localizarea punctelor Trigger. Prin eliminarea acestor puncte Trigger, se inlatura senzatia de durere si se amelioreaza mobilitatea articulatiilor si co-ordonarea musculara.

Access Bars este o terapie energetică ce folosește 32 de bars (bare) – puncte pe cap – unde ai stocate toate gândurile, ideile, convingerile, considerațiile, emoțiile și atitudinile pe care le-ai crezut importante, sub formă electromagnetică. Dezvoltată de Gary Douglas și Dr. Dain Heer, încă din anii ’90, în cadrul sistemului Access Consciousness, această terapie presupune atingerea ușoară a punctelor și rularea energiei prin ele, astfel încât să creezi spațiu pentru claritate, liniște, sănătate, prosperitate, abundență, creativitate etc. – în funcție de tema pe care vrei să o pui la lucru și de ideile pe care le-ai ”stocat” de-a lungul vieții tale în cele 32 de bare (bars).

Pe lângă faptul că o ședință de Bars te ajută să te relaxezi profund, prin atingerea fiecărui punct timp de câteva minute (la nivelul meridianelor capului), blocajele încep să se disipeze, iar gândurile, credințele, convingerile pot fi schimbate. În plus, în timpul ședinței de Access Bars poți avea senzații diferite, poți adormi, simți anumite emoții cu diverse intensități, semn că începi să cureți acei centri și că poți transforma realitatea trecută cu una prezentă, fără judecăți și limitări. Lucrul cu energiile vindecătoare este întotdeauna binevenit, pentru că te ajută să conștientizezi unde îți pui limite, unde îți sunt blocajele și cum poți face să ieși din stres, anxietate, tristețe etc. După cum punctează chiar cei ce au dezvoltat terapia, suntem atât de condiționați să vedem problemele din viața noastră, încât uităm să mai vedem și posibilitățile. Sau chiar să schimbăm perspectiva.

Servicii

Doar cateva dintre afectiunile in care aceste tehnici si-au dovedit eficacitatea sunt:

- Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc;

- Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc;

- Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine;

- Dezechilibre hormonale si emotionale;

- Stres si oboseala cronica;

- Depresie și atacuri de panică

- Migrene si dureri de cap;

- Afectiuni respiratorii, bronsite si astm;

- Boli ale sistemului imunitar;

- Sechele dupa accidente vasculare;

- Alergii, rinite;

- Enuresis (incontinenta nocturna la copii);

- Afectiuni neurologice.

Prin Access Bars, însă, îți creezi noua realitate așa cum o visezi, cum o dorești, vei putea alege noi posibilități legate de:

    – sănătatea ta;
    – greutatea ta corporală;
    – stres, anxietate, depresie și altele asemenea;
    – bani, abundență și carieră/ afaceri;
    – relații de iubire și sex;
    – orice alt domeniu în care simți că vrei o schimbare.

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro