Nume:
Terapia Bowen Vaslui - Ramona Patrunsu
E-mail:
ramona_patrunsu@yahoo.com
E-mail 2:
ramonapatrunsu@gmail.com
Telefon:
0744 565 956
Website:
http://www.bioenergiedulcaion.ro
Adresa:
Vaslui, Str. Traian, Bl. 242, Sc. B, Ap. 14, Jud. Vaslui.

Terapia Bowen Vaslui - Ramona Patrunsu
Terapii Alternative la Practica Medicală

Terapie Bowen, Reiki, Eliberarea Tensiunii Interioare, Acupunctură, Homeopatie, Reflexoterapie, Naturopatie, Hidroterapie, Fizioterapie, Antropozofie, Ayurveda, Practici de îngrijire a sănătăţii bazate pe comunicare, Astrologie medicală, Practici tradiţionale,Masaj terapeutic, Medicină tradiţională chineză (TCM),Su Jok.

Detalii

Terapeut Ramona Patrunsu are diploma in TEHNICA BOWEN care prezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie.  Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescente. Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica.

Mișcările Bowen activează următoarele mecanisme de auto-vindecare:

Reflexul de contracție – majoritatea mișcărilor se realizează la origine, pe inserția sau pe corpul mușchilor, unde sunt localizați receptorii celulelor Golgi, informând sistemul nervos despre starea de tensiune, alungirea sau contracția țesutului musculotendinos. Acești receptori sunt stimulați în timpul mișcărilor de “solicitare” și “rolare” ale tehnicii Bowen. În cazul unui circuit durere – mușchi – spasm, putem întrerupe acest cerc vicios prin schimbarea stimulilor primiți de sistemul nervos.

Proprioreceptorii articulațiilor – toate mișcările executate în jurul unei articulații afectează direct articulația, capsula și ligamentele, care sunt puternic inervate cu proprioreceptori. Și în acest caz, stimulii vor fi primiți de către sistemul nervos, invitând la normalizarea funcționării articulației, fără a fi nevoie de o manipulare în forță.

Fascia – fiecare mișcare Bowen este efectuată la nivelul superficial al fasciei și afectează relația dintre fascie și nervii, mușchii sau tendoanele ce sunt mobilizate. Fascia joacă un rol important în coordonarea musculară, aliniamentul postural și integritatea structurală și funcțională. În urma unui traumatism, toate acestea vor fi afectate în mod negativ, deoarece fascia va deveni rigidă, contractată, torsionata și deshidratată, așa cum demonstrează lucrările Idei Rolf și a multor altor osteopati. Ca rezultat direct al unei ședințe Bowen, se observă adesea slăbirea aderenței, înmuierea țesutului afectat și îmbunătățirea posturii și a mobilității, fără mobilizare forțată sau întindere.

Re-echilibrarea sistemului nervos vegetativ – se pare ca Tehnica Bowen are cel mai important și profund efect în această zonă, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controlează peste 80% din funcțiile corpului și este foarte susceptibil la factorii externi de stress. Majoritatea oamenilor, trăiesc astăzi într-o constantă stare de stress și hipestimulare simpatică a SNV. Vindecarea are loc atunci când SNV trece de la dominanta simpatică la cea parasimpatica. Tehnica Bowen activează, ca un catalizator pentru această schimbare; în timpul ședințelor, pacienții adesea adorm sau cad într-o stare de profundă relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul.

Servicii

Afecțiunile în care Tehnica Bowen și-a dovedit eficacitatea sunt:

• Probleme scheleto-musculare și articulare (accidentări sportive, sciatică, umăr înțepenit, probleme la genunchi, luxații ale gleznei, restricție de mișcare a gâtului, dureri de spate, boli profesionale, etc) 
• Afecțiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliară, stomac și intestine, etc) 
• Infertilitate, chisturi ovariene și fibroame uterine, 
• Dezechilibre hormonale și emoționale, 
• Stres și oboseală cronică, 
• Migrene și dureri de cap, 
• Afecțiuni respiratorii, bronșite și astm, 
• Boli ale sistemului imunitar, 
• Sechele după accidente vasculare, 
• Alergii, rinite, 
• Enuresis (incontinență nocturnă la copii).

Oferte speciale

La cerere doamna terapeut se deplaseaza si la domiciliul clientilor.

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro