Nume:
Terapie Bowen Dr. Claudia Gyalai - Timisoara
E-mail:
claudiagyalai@yahoo.com
Telefon:
0721 919 680
Adresa:
Timisoara, Str. Lugojului Nr. 15, Jud. Timis.

Terapie Bowen Dr. Claudia Gyalai - Timisoara
Terapii Alternative la Practica Medicală

Terapie Bowen, Reiki, Eliberarea Tensiunii Interioare, Acupunctură, Homeopatie, Reflexoterapie, Naturopatie, Hidroterapie, Fizioterapie, Antropozofie, Ayurveda, Practici de îngrijire a sănătăţii bazate pe comunicare, Astrologie medicală, Practici tradiţionale,Masaj terapeutic, Medicină tradiţională chineză (TCM),Su Jok.

Detalii

Dr. Gyalai Claudia este detinator al diplomei nivel avansat al tehnicii BOWEN care reprezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie.  Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescente.Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:

- Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie. 

- Tensiunile musculare si incordarile se elimina, iar circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic. 

- Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu se aseamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.

- Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.

Tehnica Bowen are cel mai important si profund efect in aceasta zona, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controleaza peste 80% din functiile corpului si este foarte susceptibil la factorii externi de stres. Majoritatea oamenilor, traiesc astazi intr-o constanta stare de stres si hiperstimulare simpatica a SNV. Vindecarea are loc atunci cand SNV trece de la dominanta simpatica la cea parasimpatica. Tehnica Bowen activeaza, ca un catalizator pentru aceasta schimbare; in timpul sedintelor, pacientii adesea adorm sau cad intr-o stare de profunda relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Aceasta indica trecerea catre dominanta parasimpatica, cu reducerea stresului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce, doar dupa cateva sedinte Bowen, se reactiveaza frecvent procesul de insanatosire, atunci cand convalescenta in urma traumelor, bolilor sau interventilor chirurgicale stagneaza, sau se afla in stadiu de platou.

Terapia Bowen, fondata in anii 1950 de australianul Tom Bowen, este o tehnica non-invaziva care stimuleaza functionarea normala a tuturor sistemelor din organismul uman, lucrand atat prin sistemul nervos cat si prin sistemul circulator si limfatic. Mesajele sunt transmise prin miscari delicate efectuatate de terapeut cu degetele pe anumite puncte specifice (pe muschi si tesut conjunctiv), prin intermediul sistemului nervos, recuperand memoria celulara a unei stari ideale de relaxare si echilibru a organismului. Rezultatele pot fi spectaculoase chiar de la prima sedinta. Frecventa sedintelor Bowen este de 1 pe saptamana intrucat procesul de auto-vindecare continua pe parcursul a 2-4 zile dupa tratament iar apoi corpul are nevoie de o pauza pentru a-si reface resursele.

Servicii

Terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in varsta. Ofera alinare sportivilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu nevoi speciale.Se adreseaza organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental si emotional si da rezultate in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice. Are un efect de relaxare foarte profunda, la nivelul intregului corp si faciliteaza declansarea mecanismului de auto-vindecare. Cu toate acestea, nu este nevoie sa fiti bolnavi sau sa va doara ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament Bowen! Preventia este mai buna decat tratarea – toata lumea se simte mai bine cu Bowen! Nu exista, practic, contraindicatii si nici nu poate face nici un rau! Doar cateva dintre afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:

- Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc;

- Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc;

- Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine;

- Dezechilibre hormonale si emotionale;

- Stres si oboseala cronica;

- Migrene si dureri de cap;

- Afectiuni respiratorii, bronsite si astm;

- Boli ale sistemului imunitar;

- Sechele dupa accidente vasculare;

- Alergii, rinite;

- Enuresis (incontinenta nocturna la copii);

- Afectiuni neurologice.

Oferte speciale

La cerere, terapeutul se deplaseaza si la domiciliul clientului.

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro