Nume:
Terapie Bowen Tg. Mures
E-mail:
lia.bowen@yahoo.com
Telefon:
0746 236 066
Website:
https://bowen.ro/
Adresa:
Str. Ion Eliade Radulescu - Maurer Residence, Tg. Mures, Jud. Mures.
Facebook

Terapie Bowen Tg. Mures
Terapii Alternative la Practica Medicală

Terapie Bowen, Reiki, Eliberarea Tensiunii Interioare, Acupunctură, Homeopatie, Reflexoterapie, Naturopatie, Hidroterapie, Fizioterapie, Antropozofie, Ayurveda, Practici de îngrijire a sănătăţii bazate pe comunicare, Astrologie medicală, Practici tradiţionale,Masaj terapeutic, Medicină tradiţională chineză (TCM),Su Jok.

Detalii

TEHNICA BOWEN prezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie.  Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescente. Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:

- Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie. 

- Tensiunile musculare si incordarile se elimina, iar circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic. 

- Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu se aseamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.

- Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.

Tehnica Bowen are cel mai important si profund efect in aceasta zona, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controleaza peste 80% din functiile corpului si este foarte susceptibil la factorii externi de stres. Majoritatea oamenilor, traiesc astazi intr-o constanta stare de stres si hiperstimulare simpatica a SNV. Vindecarea are loc atunci cand SNV trece de la dominanta simpatica la cea parasimpatica. Tehnica Bowen activeaza, ca un catalizator pentru aceasta schimbare; in timpul sedintelor, pacientii adesea adorm sau cad intr-o stare de profunda relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Aceasta indica trecerea catre dominanta parasimpatica, cu reducerea stresului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce, doar dupa cateva sedinte Bowen, se reactiveaza frecvent procesul de insanatosire, atunci cand convalescenta in urma traumelor, bolilor sau interventilor chirurgicale stagneaza, sau se afla in stadiu de platou.

Terapia Bowen, fondata in anii 1950 de australianul Tom Bowen, este o tehnica non-invaziva care stimuleaza functionarea normala a tuturor sistemelor din organismul uman, lucrand atat prin sistemul nervos cat si prin sistemul circulator si limfatic. Mesajele sunt transmise prin miscari delicate efectuatate de terapeut cu degetele pe anumite puncte specifice (pe muschi si tesut conjunctiv), prin intermediul sistemului nervos, recuperand memoria celulara a unei stari ideale de relaxare si echilibru a organismului. Rezultatele pot fi spectaculoase chiar de la prima sedinta. Frecventa sedintelor Bowen este de 1 pe saptamana intrucat procesul de auto-vindecare continua pe parcursul a 2-4 zile dupa tratament iar apoi corpul are nevoie de o pauza pentru a-si reface resursele.

Servicii

Terapia Bowen este potrivita si folositoare oricui, de la nou-nascuti la persoane in varsta. Ofera alinare sportivilor, femeilor insarcinate si persoanelor cu nevoi speciale.Se adreseaza organismului la toate nivelele: fizic, chimic, mental si emotional si da rezultate in tratarea afectiunilor acute, cronice, neurologice sau psiho-somatice. Are un efect de relaxare foarte profunda, la nivelul intregului corp si faciliteaza declansarea mecanismului de auto-vindecare. Cu toate acestea, nu este nevoie sa fiti bolnavi sau sa va doara ceva pentru a beneficia de pe urma unui tratament Bowen! Preventia este mai buna decat tratarea – toata lumea se simte mai bine cu Bowen! Nu exista, practic, contraindicatii si nici nu poate face nici un rau! Doar cateva dintre afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:

- Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc;

- Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc;

- Infertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine;

- Dezechilibre hormonale si emotionale;

- Stres si oboseala cronica;

- Migrene si dureri de cap;

- Afectiuni respiratorii, bronsite si astm;

- Boli ale sistemului imunitar;

- Sechele dupa accidente vasculare;

- Alergii, rinite;

- Enuresis (incontinenta nocturna la copii);

- Afectiuni neurologice.

Tehnica Bowen pentru bebeluși (Baby Bowen) pote fi aplicată de foarte timpuriu, este extrem de delicată și eficientă pentru a calma durerile și plânsul bebelușului. Procedura pentru calmarea colicilor constă într-o serie de 5 mișcări, executate pe spatele si pe burtica bebelușului pe care le vei putea învața și tu, încă de la prima sesiune și aplica bebelușului tău. Cum acționeaza tehnica Bowen pentru bebeluși?

- eliberează tensiunile musculare în zona spatelui și abdomenului. Mușchiul diafragmei se relaxează ajutând la eliminarea refluxului, a sugițului și la îmbunătățirea respirației și digestiei. De multe ori, în timpul unui tratament, bebelușul elimină cu ușurință gazele intestinale sau umple scutecul. 
- restabilește echilibrul la nivelul sistemului nervos autonom (SNA). Acesta are 2 componente: latura simpatică (generatoare de stres în organism) și cea parasimpatică (care elimină stresul și susține refacerea organismului) La majoritatea copiilor agitați latura simpatică este mult mai activă. Tehnica Bowen comută funcționarea SNA de la latura simpatică la cea parasimpatică instaurând o stare de calm și uneori un somn profund.

Oferte speciale

Doamna terapeut Iuliana Rucoi este si consilier de dezvoltare personala.

Cauze ale imbolnavirii organelor:

- Regretele, dezolarea, pierderile suferite (obiecte sau persoane), jignirile, frica, tristetea generate de respingere, duc la imbolnavirea inimii;
- Furia, frica, lipsa de motivatie imbolnavesc plamanii, ficatul, vezica biliara;
- Sentiemntele de furie, frustrare, vinovatie nexprimate, ganduri si sentimente invechite, frica de schimbare duc la ulcer sau indigestie, imbolnavirea intestinului gros, a intestinului subtire;
- Nemultumirea fata de viata, fata de ceea ce ai, monotonia, excesul de bunatate si amabilitate imbolnaves pancreasul;
- Problemele nefinalizate, pierderea unei persoane dragi, a unui loc de munca, neiertarea si trairea in trecut se stocheaza la nivelul splinei;
- Rinichii stoceaza sentimente precum dezechilibre emotionale, stres, alergii, reactii automate de frica, panica;
- Durerile de cap sunt o consecinta a conflictelor existente intre ceea ce detinem in subconstient si ceea ce dorim sa traim la nivel constient;
- Ochii, urechile, gatul dau semne cand, la nivel subconstient, refuzi sa mai vezi, vorbesti, auzi situatii care iti displac, pe care le simti ca avand impact distructiv asupra sufletului tau. Evident, lista este mult mai lunga , in fapt orice durere avand un gand distructiv in spate si se refera si la persoana cu care/fata de care manifesti acel gand.

Toate aceste sentimente, stari genereaza blocaje de-a lungul celor 12 meridiane energetice ale corpului: meridianul plamanului, meridianul intestinului gros, meridianul stomacului, meridianul pancreas, al inimii, al intestinului subtire, al vezicii biliare, al vezicii urinare, al rinichiului, al ficatului, meridianul pericard si meridianul trei focare.Terapia Bowen, printr-un masaj usor in anumite puncte de memorie plasate pe corpul uman, reseteaza functia acestor meridiane, deblocand energia care curge prin ele. Astfel apare vindecare. Atat cea fizica, dar mai ales cea emotionala.Odata restabilit echilibrul emotional, creierul lucreaza in favoarea noastra, mintea evine armonioasa, mesajele pe care corpul le primeste de la hipofiza prin intermediul neurotransmitatorilor secretati sunt generatori ai starii de bine. Gandurile devin mai senine, pline de lumina si bucurie.

De ce dezvoltare personala odata cu terapia bowen? Pentru ca uneori, sau de cele mai multe ori, avem nevoie sa invatam sa gandim in favoarea noastra. Sa invatam sa nu ne mai sabotam viata proprie prin frica, vinovatie, neincredere in sine, lipsa iubirii si a respectului fata de sine, , lipsa recunostintei fata de ceea ce suntem si pentru ce suntem.Merge si una fara alta, dar impreuna fac minuni!

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro