Nume:
Terapeut Corina Pantur - Ploiesti
E-mail:
corina_pantur@yahoo.com
Telefon:
0751 018 544
Adresa:
Ploiesti, Jud. Prahova.

Terapeut Corina Pantur - Ploiesti
Interacţiunea Minte-Corp

Terapia prin umor, Terapia prin artă, Terapii prin sunet, Terapia prin dans, Terapia cognitivă, Practici energetice, Hipnoterapie, Meditaţie, Terapia prin rugăciune, Vindecare spirituală, Terapia holistică, Incantaţie terapeutică

Detalii

Terapeut Corina Elena Pantur este detinator al diplomei in TEHNICA BOWEN, care  reprezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent. Se bazeaza pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie. Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.

Miscarile Bowen activeaza urmatoarele mecanisme de auto-vindecare:

Reflexul de contractie: Majoritatea miscarilor se realizeaza la origine, pe insertia sau pe corpul muschilor, unde sunt localizati receptorii celulelor Golgi, informand sistemul nervos despre starea de tensiune, alungirea sau contractia tesutului musculotendinos. Acesti receptori sunt stimulati in timpul miscarilor de “solicitare” si “rolare” ale tehnicii Bowen. In cazul unui circuit durere – muschi – spasm, putem intrerupe acest cerc vicios prin schimbarea stimulilor primiti de sistemul nervos.

Proprioreceptorii articulatiilor: Toate miscarile executate in jurul unei articulatii afecteaza direct articulatia, capsula si ligamentele, care sunt puternic inervate cu proprioreceptori. Si in acest caz, stimulii vor fi primiti de catre sistemul nervos, invitand la normalizarea functionarii articulatiei, fara a fi nevoie de o manipulare in forta.

Fascia: Fiecare miscare Bowen este efectuata la nivelul superficial al fasciei si afecteaza relatia dintre fascie si nervii, muschii sau tendoanele ce sunt mobilizate. Fascia joaca un rol important in coordonarea musculara, aliniamentul postural si integritatea structurala si functionala. In urma unui traumatism, toate acestea vor fi afectate in mod negativ, deoarece fascia va deveni rigida, contractata, torsionata si deshidratata, asa cum demonstreaza lucrarile Idei Rolf si a multor altor osteopati. Ca rezultat direct al unei sedinte Bowen, se observa adesea slabirea aderentei, inmuierea tesutului afectat si imbunatatirea posturii si a mobilitatii, fara mobilizare fortata sau intindere.

Re-echilibrarea sistemului nervos vegetativ: Se pare ca Tehnica Bowen are cel mai important si profund efect in aceasta zona, unde este guvernat mecanismul de auto-vindecare al organismului. SNV controleaza peste 80% din functiile corpului si este foarte susceptibil la factorii externi de stress. Majoritatea oamenilor, traiesc astazi intr-o constanta stare de stress si hipestimulare simpatica a SNV. Vindecarea are loc atunci cand SNV trece de la dominanta simpatica la cea parasimpatica. Tehnica Bowen activeaza, ca un catalizator pentru aceasta schimbare; in timpul sedintelor, pacientii adesea adorm sau cad intr-o stare de profunda relaxare, auzindu-se cu putere peristaltismul. Aceasta indica trecerea catre dominanta parasimpatica, cu reducerea stressului la nivel profund. Aceasta poate explica de ce, doar dupa cateva sedinte Bowen, se reactiveaza frecvent procesul de insanatosire, atunci cand convalescenta in urma traumelor, bolilor sau interventilor chirurgicale stagneaza, sau se afla in stadiu de platou.

Punctele Trigger: Multe din miscarile Bowen se suprapun sau coincid cu localizarea punctelor Trigger. Prin eliminarea acestor puncte Trigger, se inlatura senzatia de durere si se amelioreaza mobilitatea articulatiilor si co-ordonarea musculara.

Punctele de acupunctura si meridianele: Majoritatea miscarilor se suprapun peste punctele de acupunctura, iar unele traverseaza chiar doua sau trei meridiane dintr-o data. Practicienii de acupunctura au corelat indicatiile si efectele miscarilor Bowen cu punctele corespondente din acupunctura. Acestia au comentat si asupra schimbarii imediate a pulsului de acupunctura, ca raspuns la miscari si proceduri. Suprapunerea acestor doua sisteme ar putea explica componenta energetica extrem de puternica a tehnicii si efectul sau asupra organelor interne.

Memoria celulara: Oamenii de stiinta au demonstrat ca unele miscari specifice Bowen declanseaza recuperarea memoriei celulare a organismului, prin accesarea “tiparului originar” si reinstalarea parametrilor unei stari anterioare de bine si echilibru.

In cabinetele de medicina alternativa a fost introdusa o noua metoda de diagnosticare - biorezonanta magnetica. O metoda controversata, despre care medicii alopati nu au o parere buna, dar terapeutii si medicii specialisti in metode neconventionale de tratament ii acorda credit.

Investigatia cu aparatul de biorezonanta are un impact extraordinar in prevenirea aparitiilor problemelor de sanatate in organism. Metoda este neinvaziva, nedureroasa si nu necesita probe de laborator. Aparatul trimite un flux de lumina alba spre corpul persoanei diagnosticata, din care corpul ei preia  anumite frecvente. Acolo unde valorile acestor frecvente sunt mai mari decat in mod obisnuit, inseamna ca exista niste disfunctii. Biorezonanta este o metoda de diagnosticare care foloseste cu succes cea mai avansata tehnologie. Este un instrument sensibil la biorezonanta magnetica a campului energetic uman. Printr-un sistem de senzori, vibratia emisa de campul energetic uman este transmisa la aparat, care o prelucreaza cu ajutorul calculatorului si a unui soft specializat, care face interpretarea.

Semnalele electromagnetice emise de corpul nostru reprezinta o stare specifica a corpului si aceste semnale sunt diferite in functie de circumstantele in care corpul uman se afla, adica sanatate, stare preclinica de boala sau boala manifestata. Cu ajutorul biorezonantei se face evaluarea starii de sanatate a fiecarui organ in parte.

Servicii

Afectiunile in care Tehnica Bowen si-a dovedit eficacitatea sunt:

- Probleme scheleto-musculare si articulare (accidentari sportive, sciatica, umar intepenit, probleme la genunchi, luxatii ale gleznei, restrictie de miscare a gatului, dureri de spate, boli profesionale, etc)
- Afectiuni ale organelor interne (probleme la rinichi, ficat, vezica biliara, stomac si intestine, etc)
- nfertilitate, chisturi ovariene si fibroame uterine,
- Dezechilibre hormonale si emotionale,
- Stres si oboseala cronica,
- Migrene si dureri de cap,
- Afectiuni respiratorii, bronsite si astm,
- Boli ale sistemului imunitar,
- Sechele dupa accidente vasculare,
- Alergii, rinite,
- Enuresis (incontinenta nocturna la copii),
- Afectiuni neurologice.

Analizarea starii de sanatate a pacientului se realizeaza prin scanarea structurilor bio-electromagnetice ale intregului corp: sectiuni transversale din 5 in 5 cm la nivelul capului si al trunchiului, sectiuni sagitale, antero-posterioare si sectiuni la nivelul trunchiului si al pelvisului. Acestea sunt urmate de inregistrarea fiecarui organ: esofag, stomac, intestin subtire, intestin gros, pancreas, ficat, vezica biliara, nazo-faringe, laringe, arbore bronsic, plamani, inima, vase mari de sange, circulatie coronariana, circulatie cerebrala, rinichi, vezica urinara, prostata, uter, ovare, glande enocrine (epifiza, hipofiza, tiroida, paratiroide, timus, suprarenale, ovare sau testicule), sistem nervos central (emisfere cerebrale, maduva spinarii, nervii spinali), analizatori, sistem osos si articulatii. Fiecare organ este complex investigat pana la nivel tisular si chiar celular.

O alimentaţie şi o greutate sănătoasă îţi aduc multe beneficii: te ajută să reduci considerabil riscul de a dezvolta  aceste afecţiuni, ai mai multă energie  ca să te bucuri de viaţă şi te ajută să te simţi bine. Daca ai deja hipertensiune arterială sau colesterol mărit sau dacă eşti obez, a slăbi şi numai 10% din greutate şi a menţine apoi acea greutate, te ajută să controlezi  problemele de sănătate. Programul de nutritie şi dezvoltare personală nu este un simplu program de slăbit. Îţi oferim o abordare completă care integrează aspectele medicale cu cele nutriţionale şi cu modificările de comportament necesare susţinerii schimbării.

© 2019 Copyright by terapii-romania.ro